A nagy felületű füves terület egyöntetűsége még inkább kiemeli a környező növények szín és formagazdagságát, összeköti és egybehangolja kertünket.

A gyepszőnyegfektetést vagy füvesítést mindig gondos talaj-előkészítés előzi meg. Az évelő egyszikű gyomok okozzák a legtöbb problémát a készítendő gyep számára. Ezért is fontos a körültekintő felmérés, akár többszöri vegyszeres gyomirtás a talaj megbolygatása előtt. Az elpusztult károsító gyomok eltávolítása után a talajt előkészíthetjük a vetésre vagy gyepszőnyegfektetésre. Gyepszőnyeg alá érdemes vakondhálót telepíteni, így elkerülhető a nemkívánatos látogató bosszantó kártétele.

A legtöbb gyep vagy pázsit, különböző fűfajok keverékéből áll össze, a választás attól függ milyen textúrájú és igénybevételű zöldfelületet szeretnénk. A kertjeinkbe a magas minőségi elvárásoknak megfelelő, jól terhelhető, impozáns megjelenésű fűmagkeveréket vetjük. A pontos fűmag mennyiségének adagolását vetőgép használatával biztosítjuk.

Nem elhanyagolható érv a készgyep mellett, hogy magas minőségben azonnali hatást érünk el, míg a vetett füvünk gyeppé alakulására várni kell, a használhatóságáig 8-10-szer több időre van szükség.

Akár vetett füvet, akár gyepszőnyeget használunk, a gyors optimális fejlődés érdekében az indító műtrágyát füvünk meghálálja.

Ha minden körülményt figyelembe véve telepítettük gyepünket, sok élvezetet és elégedettséget nyújt a jövőben.