Alaprajzok

A KERTTERVEZÉS MENETE

HELYSZÍNI SZEMLE, FELMÉRÉS
A kapcsolatfelvétel után első lépésként szükségünk van egy alaprajzra, mely tartalmazza a telek és a rajta található építmények pontos méretarányos adatait. A helyszíni szemle során környezettanulmányt végzünk. Információkat gyűjtünk a terepviszonyokról, a talaj minőségéről, mennyiségéről, a tájolásról, a speciális környezeti tényezőkről, vízelvezetés szükségességéről, azaz igyekszünk, minden olyan ismeretet megszerezni, ami befolyásolhatja későbbiekben a kert elvárásoknak megfelelő működését.
Ez az első találkozó a helyszínen, INGYENES. A további kiszállás(ok) az iroda és a kert között 100 Ft/km +Áfa.

TERVEZÉSI AJÁNLAT ELFOGADÁSA
A tervezési költséget a terület nagyságától, a megoldandó probléma komplexitásától, a hatósági előírásoktól, a speciális tervezési nehézségektől, a megrendelő egyedi igényeitől, valamint a kért műszaki tartalomtól függően kalkuláljuk. Az árajánlat tartalmazza az elkészítendő tervdokumentáció elemeinek bemutatását és költségeit. A megbízás jellegéből adódóan előfordulhat, hogy az elkülönített tervcsomagok együttes alkalmazása jelenti a komplett tervdokumentációt. Esetenként egyes fázisrészek nem választhatóak külön. A tervezés megrendelése a kerttervezési szerződés aláírásával történik meg.

TERVKÉSZÍTÉS
A tervezés nem csak vonalak, görbék, körök kuszasága, mindennek átgondolt szerep jut.
Tervezés során a tervező törekszik a tulajdonos igényeinek, kéréseinek, vágyainak meghallgatásával és a telek fizikai adottságainak figyelembe vételével megalkotni a kert különböző elemei közötti egyensúlyt és ez által, egységes egészként megjeleníteni. A jó kert kiterjeszti a lakóteret, harmóniát sugall környezetével és a benne élők életvitelével. A kert sikerét mindenféleképpen használójának megelégedettsége határozza meg, s mi ezt a célt tűztük ki magunk elé.
A tervkészítés a helyszíni szemlén és konzultációkon elhangzott igényeknek maximális figyelembevételével, illetve sokéves szakmai tapasztalatunk és tudásunk felhasználásával történik, az árajánlatban megfogalmazott formában.

TERVEGYEZTETÉSEK, KONZULTÁCIÓK
Az egyeztetés során bemutatjuk az elkészült tervrajzot, amit az esetlegesen felmerülő, előre nem ismert tényezők és igények alapján módosítunk, finomítunk. A konzultációk helyszínéül irodánkat szoktuk javasolni, hogy ha a tervrajzokon kívül más adatra is szükség lenne, akkor annak könnyen és gyorsan utána lehessen nézni. Ügyfeleink kérésére a konzultációt külső helyszínen is megtarthatjuk, ezt kiszállási díj ellenében tudjuk megtenni.

VÉGLEGES DOKUMENTÁCIÓ ÁTADÁSA
A tervezési folyamat legvégén nyomtatott és digitális (pdf) formában szoktuk ügyfeleink részére átadni a végleges tervdokumentációt a szerződésben foglalt határidőn belül.

AJÁNLAT
Amennyiben az elkészült kertészeti tervek megfelelnek a megrendelő elképzeléseinek, készítünk egy pontos tételes árkalkulációt a kivitelezésre, amely a következőket foglalja magába:

1. Műleírás- A kert koncepciójának bemutatása
2. Költségvetés- Tartalmazza a kertépítéshez szükséges anyagok mennyiségi és minőségi adatait tételesen, a hozzá kapcsolt munkadíjakkal
3. Növényjegyzék- A kiültetésre kerülő növények listája, amely tartalmazza azok nevét, méretét, mennyiségét, árát tételesen, növénycsoportra bontva
4. Automata öntözőrendszer anyaglistája – Az öntözőrendszerhez felhasználandó elemek részletes árazott listája, a telepítés munkadíjával

Ha Ön elégedett kerttulajdonos szeretne lenni, szeretné tudni mit kap a kifizetett összegért, kérjen a kivitelezőtől tervrajzot a hozzá kapcsolt árajánlattal.