Növényharmónia

A kertünk növényei öltöztetik fel a házat, kiegészítik az épített elemeket, határolják, életterünket díszítik és élettel töltik meg. A virágok, a növények változatos formavilága és sokszínűsége pozitív hatással van ránk, életkedvet ad és megnyugtat.

Kerttervezés során a megrendelői igényeket, a hely sajátosságait, talaj és éghajlati viszonyokat figyelembe véve alakul ki a leendő kertünk. Minden esetben szem előtt tartjuk, hogy a tervezett kert összhangban legyen a ház stílusával, belső és külső megjelenésével.

A nagyobb méretűre növő fák, fenyők a kert alappillérei, melyeket a terület hangsúlyos részeire ültetjük. Ezek lesznek a kert vezérnövényei. Magasságukkal, térbeli kiterjedésükkel vezetik a szemet, biztonságot adnak, kijelölik a fontos területeket.

Az örökzöld növények, cserjék a kert térbeli szerkezetét határozzák meg. Magasságukkal, színeikkel és illatukkal magukra vonják a figyelmet, formát adnak a kertnek, a teljesség érzetét keltik.

A jól tervezett kert térben és időben is mozgalmas. A funkcionális terek a jól tervezett növényekkel, a kert különböző pontjairól más képet mutatnak. Ha a növényválasztáskor törekedtünk a virágzó évelők használatára, akkor az évszakok változásával a játékosság érzését fokozhatjuk. Az évelő virágok kiemelkedő szín-, forma- és illatgazdagságot kínálnak, gondos összeválogatásukkal tavasztól őszig díszítő növényharmóniát hozhatunk létre.

Előnyben részesítjük a térben jól tagolt kiültetéseket, melyeket szintbe helyezett szegélyek alkalmazásával határozottan elválasztunk a gyeptől. Ez jelentősen megkönnyíti az ápolási munkák elvégzését is.