FŰNYÍRÁS

A fűnyírás alapvetően meghatározza a gyep külső megjelenését.  Fontos, hogy néhány szempontot figyelembe vegyünk a helyes fűnyírás alkalmával.

GYEPSZELLŐZTETÉS

Folyamatos nyírás, terhelés, öntözés még a legjobb szerkezetű talajokat is összetömöríti, melyben a fű rosszul érzi magát, gyomosodás, mohásodás léphet fel.

KERTÁPOLÁS

Bármilyen jól megtervezett és megépített egy kert, megfelelő gondozás, ápolás hiányában nem fogja mutatni igazi szépségét.

METSZÉS

Talán a legtöbb szakértelmet igénylő kertápolási feladat a metszés. Minden típusú metszésnek a vegetációban megszabott ideje van.

ALAKÍTÓ NYÍRÁS

Az összefüggő sövények és növényfoltok kezelése során kerül sor az alakító nyírásra, amivel segítjük a növények méretének kordában tartását és megjelenésükben szép felületeket tudunk kialakítani.

NÖVÉNYVÉDELEM

Bármilyen körültekintően választjuk ki tervezéskor a növényeket, nem kerülhetik el kertünk növényei a kártevők és kórokozók támadását.

TÁPANYAG UTÁNPÓTLÁS

A nyírásokkal folyamatosan elvesszük a tápanyagot a talajból, így ha ezeket nem pótoljuk a füveknél hiánybetegségek lépnek fel, kisárgulnak, növekedési erélyük, terhelhetőségük, betegségekkel szembeni ellenállásuk csökken, rosszul érzik magukat.