Kerti tó

A kertünkben megjelenő víz különleges élményt nyújt, változatos formai kialakítása más és más élményt nyújthat a kertben tartózkodó számára. A víz meghittséget, bensőséges hangulatot ad a kertnek, kiemeli annak természetes jellegét. Színe természetes kontrasztot ad a vízfelszínt körülvevő környezettel és növényekkel, megtöri a burkolatok és a gyep egyhangúságát. Visszatükrözhet más kerti elemeket, bővítheti a teret, mozgásával életet ad környezetének, hangja megnyugtat és segít gondolatainkba mélyülni.

A kerti tó, patak, csobogó és egyéb kerti vizes elemek létrehozása alaposan átgondolt döntés eredményeként születhet meg. A kert leghangsúlyosabb eleme lesz a tavunk. Gyönyörködünk benne, játékos fények tükröződnek benne, és élettér néhány élőlény számára. Őket el kell fogadnunk és velük együtt kell élnünk, így kerek a vizes élettér.

Aki túl nagy kihívásnak érzi a kerti tavat, de mégsem szeretne a víz élményéről lemondani, választhat csobogót, falból kilépő egyszerű vízesést is. A csobogó víz megnyugtató hangja nagyban hozzájárul a kert hangulatához, légköréhez.

Ha minden elvárásnak megfelelően épült a kert vizes eleme, akkor biztosan sok öröm forrása lesz.