A családi ház építését, jól megfontolt határozott döntések előzik meg. Hosszas tervezés, egyeztetés, anyagválasztás után érezzük magunkénak, számunkra élhetőnek a megvalósítandó életteret.

Vajon hasonlóan körültekintően járunk el a házhoz szervesen kapcsolódó, külső életterünk (kertünk) esetében is? Ha egységként kezeljük a kertet a házzal, akkor igen. Vagyis kertünkkel, egy megvalósítandó jövőbeli életérzést, hangulatot, benyomást szeretnénk átélni, nem csupán fákat, köveket és gyepet.

Ennek érdekében keressünk a célunk megvalósításához megfelelő tapasztalattal, hozzáértéssel és empátiával rendelkező kerttervezőt és kertépítőt. Szerencsés esetben ez a két feltétel egyszerre teljesül, mint a Virágoskert-Építés Kft. esetében is. A kapcsolatfelvétel után első lépésként szükségünk van egy alaprajzra, mely tartalmazza a telek és a rajta található építmények pontos méretarányos adatait. A helyszíni szemle során környezettanulmányt végzünk. Információkat gyűjtünk a terepviszonyokról, a talaj minőségéről, mennyiségéről, a tájolásról, a speciális környezeti tényezőkről, vízelvezetés szükségességéről, azaz igyekszünk, minden olyan ismeretet megszerezni, ami befolyásolhatja későbbiekben a kert elvárásoknak megfelelő működését.